Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Starý lyže, je to k něčemu?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> SMS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JirkaZ

PříspěvekZaslal: po duben 07 2025, 9:04    Předmět: Citovat

Na lyže jsem vždycky jezdil, abych si zalyžoval a užil přírodu. Pouze a jenom.

Co si o mém oblečení či vybavení myslí frikulínští dementi, kteří se tam jezdí předvádět apod., je mi úplně jedno. Totéž platí pro všechny ostatní oblasti života.

Za jednu z největších úchyláren považuju pojmy typu "morální zastarání". To nutně museli vymyslet pouze výrobci či prodejci a ovce jim na to ochotně naskočily.

Přínos téhle diskuse vidím v tom, jak si krásně člověk potvrzuje to, co si myslel už dřív.

P.S.: teď teprve čtu, co napsal Jarda a opět bych to prakticky na 100% podepsal.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR

PříspěvekZaslal: po duben 07 2025, 13:24    Předmět: Citovat

martinkopp napsal(a):
Kolik znáš lidí co sbírají a renovujou staré lyže? Dávat je někomu "na naučení" taky není dobrý nápad, pokud nechceš aby se mu holky na lyžáku smály a on z toho pak měl doživotní trauma jako ty a ekkar Smile. Věc prostě dosloužila a je načase se jí zbavit.
Já jsem se žádnýho ztrapňování nebál, já byl účastí na lyžáku donucenej k něčemu, o čem jsem už tenkrát byl přesvědčenej, že mně osobně bude jedině k h0vnu, takže jsem to prostě vzal objektivně - pokud mě učitel nedokáže svým předmětem zaujmout a strhnout, nejsem blbej já, ale on. Já přeci nemůžu za to, že moje oblíbený sportovní aktivity nebyly a ani nejsou široce podporovaný školníma osnovama, dokonce spousta lidí se s takovým sportem vůbec ani nesetká za celou školní docházku. Je pak logický, že to v čem jsem nebyl na aspoň nějaký úrovni, to mě nebavilo, protože jsem to těm ostatním kazil - a obráceně, ty ostatní nebavilo zas to, v čem já byl lepší, protože oni se s takovou činností nesetkali nebo je nezaujala. Jenomže takovou situaci 1000% tělocvikářů absolutně nedokáže pochopit a tvrdošíjně trvají na tom, že i člověk sportovně nenadanej musí umět výmyk na hrazdě, stojku na rukách, šplh po laně bez přírazu a všecky atletický disciplíny, jinak není vůbec zákonně dopustitelný, aby byl připuštěnej k výroční klasifikaci ... Ale že jsem už v 15 letech běžně uplaval kilometr, že jsem se běžně potápěl na nádech a s partou nadšenců s přístrojem, že jsem dokud jsem moh jezdil desítky km na kole, že jsem sportovně střílel od 6let vzduchovku na 10m a od 10 let malorážku na 50m stejný disciplíny s dospělýma chlapama a od 14 let uměl samostatně řídit auto včetně řazení pod volantem a o málo pozdějc i s meziplynem - to nikoho nezajímalo, ani spolužáky, ani učitele. No tak mě zas nezajímaly nějaký mičudy a sítě a koše a tělocvičny. Mám se snad kvůli tomu cejtit nějak retardovanej nebo dokoncce méněcennej?

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martinkopp

PříspěvekZaslal: po duben 07 2025, 17:08    Předmět: Citovat

Prostě něco musej vybrat, nikdy se nezavděčíš všem. Proč vybrali zrovna kurzy lyžování a ne třeba kulečníku netuším, ale řekl bych že trauma z plavání má mnohem víc lidí než z lyžování. Naženou malá děcka do autobusu, ty co se nepoblijou z jízdy a chlorového smradu na bazéně se poblijou při zpáteční jízdě až se té vody nalokají a na příští kurz jich jede s radostí jen minimum.

Morální zastarávání je naprosto standartní záležitost a bez něj bychom se nikam neposunuli. Zapšklí dědci si mohou jezdit na lyžovačku koňským povozem, s tím že je tam dostane stejně dobře jako auto a sdělením že podle nich zbytek světa jsou "frikulínští dementi" budou budit jen pobavený usměv a ťukání na čelo Smile Zbytek světa ale na žebřiňáku do práce jezdit nechce, takže si koupí auto a morálně zastaralého koně pošle do salámu. S lyžema a čímkoliv jiným je to stejné.

Nedávno jsem koupil novou televizi, i když stará plazma ješte bez problémů hrála. Nová má lepší a větší obraz, líp vypadá a koukání si prostě víc užiju, než na starém krámu. Takže zbytek světa nejsou frikulínští dementi, jsou to lidé jež si chtějí prachy dané do lyžování líp užít. Samozřejmě znám ty staromilské fousaté kydy, že si dotyční lyžování nejlíp užili někde při šlapání svahu za zpěvu budovatelských písní, co si o tomhle myslí většina lyžařů ale nemá význam rozvádět. Smile

Jedno je ale pro tazatele podstatné, tahle sorta lidí si do něj staré lyže nikdy nekoupí. I když jim ty jejich bukové s kandaháry sežere červotoč, navzdory výše uvedeným řečem si stejně koupí moderní lyže, takže ty staré může tak jako tak s klidnou duší vyhodit.

Naposledy upravil martinkopp dne po duben 07 2025, 17:14, celkově upraveno 1 krát.
BOBOBO
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: po duben 07 2025, 17:11    Předmět: Citovat

Jenom aby , dle Wericha , nezbyl z mladého blbce , starý blbec .
EKKAR

PříspěvekZaslal: po duben 07 2025, 17:18    Předmět: Citovat

Morální zastarání beru u věci starý minimálně 10 let, ale to co předvádí Mrdkošrot, že ti zablokuje podporu určitýho typu procesoru klidně už po 2 letech jeho provozu a doslova ti nařídí, že musíš upgradovat celý železo, abys mohl (chápej MUSEL, protože pro 90% uživatelů jiná cesta než jima podporovanej NOVĚJŠÍ = ŽRAVĚJŠÍ systém není) dál pracovat v prostředí na který jseš 20 roků zvyklej, to si myslím je požadavek hodně přes čáru. To si nedovolí ani samotný státy nebo €urohujerská Ůhnije, nařídit například vyřazení z provozu pro 10 let starý auta, jinak pro ně přestane nechávat lidem dělat řidičáky nebo zruší jejich možnost převodu na jinou osobu - i když to už taky pomalu vypadá, že k tomu směřujou.

Ale nechápu tu nutnost povinně se na základce i na střední učit v extra placeným kurzu nějakou činnost, kterou dejme tomu 10-15% lidí už nikdy v životě vícekrát provozovat nebude, 20% to po pár letech vzdá kvůli práci a rodině - protože na to prostě nebudou mít čas a dalších 60% jen občas a rekreačně vyjede někam jednou-dvakrát do roka. A jen minimální zbytek bude například to lyžování provozovat opravdu na takový úrovni, že z prken nesleze pokud bude sníh - znám takový. Ale ti bydlí v nadmořský vejšce 1300-1400m a s prkýnkama na nohách se tam děti už roděj, bo jinak by na návrat z porodnice musely čekat do jara. Nám tady v městě s průměrnou nadmořskou vejškou nějakejch 360m.n.m. v docela nedávný minulosti radní v čele s gamblerským starostou doslova vyhodili desítky mega za postavení 600m dlouhý sjezdovky s vlekem, umělým zasněžováním, vlastní rolbou a nočním osvětlením - přitom dny, kdy se na ní během 1 kalendářního roku dá lyžovat, se dají spočítat na prstech. Často je ta "sjezdovka" jediným místem v katastru města, kde leží sníh víc jak 30 dnů v roce - samozřejmě umělej a ještě "díky" teplýmu počasí těžkej, mokrej a firnovatej. Naopak se víc a víc stává, že je horký suchý léto - ale zrekonstruovat venkovní koupaliště, který je kvůli zvětralýmu betonu už desítky let zavřený, na to prachy nebyly. Podle těch tehdejších "vládců" asi víc lidí potřebuje v zimě umělej sníh, než v létě možnost jít si zaplavat nebo se aspoň vycachtat v mělký vodě ...

Naposledy upravil EKKAR dne po duben 07 2025, 18:12, celkově upraveno 1 krát.
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: so duben 12 2025, 8:34    Předmět: Citovat

Pokračování diskuse jsem oddělil do vhodnější sekce.
Tady to přece bylo o starých lyžích.
Yarda1

PříspěvekZaslal: so duben 12 2025, 10:02    Předmět: Citovat

Nějaké staré lyže tady na půdě a v garáži mám, možná je použiji na ohrazení kompostu na zahrádce až mi začnou doma vadit.
Hydrawerk

PříspěvekZaslal: so duben 12 2025, 11:59    Předmět: Citovat

konosuke napsal(a):
Moje nejstrašnější zážitky z gymplu byly lyžařskej kurs a taneční hodiny...

Taneční jsem nějak absolvoval, ale byl jsem si vědom, že na to nemám talent a v budoucnosti to skoro nevyužiju.

Lyžařskej kurz byl dvakrát roku 2003 a 2006. Zalyžoval jsem si pěkně. Asi jsem se nic novýho nenaučil. Marně vzpomínám, zda tam nějaká výuka lyžování probíhala. Asi jsme jenom shlédnuli nějaká instruktážní videa z VHS na CRT televizoru...
Kdo tam stál poprvé na sjezdových lyžích, ten se stejně nic nenaučil. Tak jak je to ve škole zvykem. Učitelé akorát dokážou přikázat, co se mám naučit doma.
Lyžovat na sjezdovkách jsem se pravděpodobně naučil na kurzech, které pořádal nějaký plavecký kroužek, který jsem navštěvoval cca od září 1999 do července 2001.
(Podobně je vhodné naučit se číst před nástupem do první třídy, jinak jste ve vážných problémech.)

BOBOBO
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: ne duben 13 2025, 7:04    Předmět: Citovat

Na lyžáku jsem se naučil plužit z kopce . Možná ke konci týdne jsem již u vleku zabrzdil kristiánem . Pochopitelně třetí družstvo . Nejdříve idiotplatz , potom dětský vlek a na konci 2x Zahrádky . Zásadní tehdá ale bylo to , že doprava , ubytování a strava byly zdarma . Jenom nás stály prachy večerní útěky za kulturou . Na tom dětském vleku z ruličky lístků , dospělí znají , utrhla za dvacku lísteček a u vleku mi obsluha čárla tužkou čárku . Deset jízd . Kolik jsem platil za vlek na Zahrádky si již po 50sáti letech nepamatuju .
ransom

PříspěvekZaslal: út duben 15 2025, 11:00    Předmět: Citovat

Můj vztah k lyžování naprosto přesně vystihl Ivan Mládek:

https://youtu.be/ZuHbXqm6HG4?si=n81O-oPayJW1dvb0

EKKAR

PříspěvekZaslal: út duben 15 2025, 15:30    Předmět: Citovat

+1
A ani ho nijak nevyhledávám v TV a podobnejch příležitostech, je mi prostě fuck.

Yarda1

PříspěvekZaslal: út duben 15 2025, 16:12    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
Jenom aby, dle Wericha, nezbyl z mladého blbce starý blbec .

citace:
...
BULVA: Ó ne! Lidé nejsou zvěř, jsou něco horšího! Lidé jsou lidé! A přitom mají tolik drzosti, že si nadávají jmény zvířat, a tím zvířatům křivdí! Vezměte si třeba toho lva. Řekne se lev společnosti, lev salónů! Dobře! Ale viděl jste někdy skutečného lva, toho čtyřnohého, z pouště…
PAPULLUS: …co má vzřívu?
BULVA: …co má hřívu, viděl jste někdy takového skutečného lva, jak si sbalí smoking do kufru, jak jede na Krkonoše, tam se fláká týden po boudách, pak se vrátí, namaže si obličej hnědým krémem, aby vypadal opálený, jde do společnosti a tam pak říká (paroduje blazeovaný tón): Milostivá paní, ten sešup z Míseček, když fouká fukéř…
PAPULLUS: To lev neudělá, to udělá vůl!
BULVA: Chyba, ani vůl to neudělá. Křivdíte volovi!
PAPULLUS: Ovšem, vůl má krásné oči. Já myslil, kdyby ten pán, co je lev, nebyl vůl…
BULVA: To by zase nebyl lev.
...

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> SMS Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: