Ahojte bastlíři, včera mi odešla do křemíkového nebe stará myčka Bosch…jakou by jste mi doporučili, jsme v rodinném domku a myjeme každý den, vestavnou a šíři 60cm…děkuji za rady moc
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33673 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt duben 24 2025, 18:08 Předmět:
Měli jsme Whirlpoolku, vydržela skoro 12 let. Fčil máme Electrolux, už nějakejch 5 let, zatím drží a meje. Byt v paneláku, nemeje se každej den, ale někdy v 1 den klidně 3 várky, takže v průměru jakoby denně. U Whirlpoolky byl problém s gelovýma mycíma prostředkama, elektricky ovládaný přihrádky na předmytí a hlavní mytí netěsnily jak měly (už z výroby zkroucený pohyblivý víčka) a gely vždycky částečně vytekly. Při používání suchýho prášku to tolik nevadilo. Electroluxka zatím žádný takový problémy nedělá, navíc se přešlo na gelový mycí kapsle. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: čt duben 24 2025, 18:17 Předmět:
Doporučit jakoukoliv spotřební elektroniku je těžké, výrobci mění typy každou chvíli, takže když se něco osvědčí, už se dávno nevyrábí. Na značku se taky nedá spolehnout, je to vždy sázka do loterie na jak kvalitní výrobek se zrovna natrefíš.
Nadarmo se tomu neříká spotřební elektronika.
Jako prioritní bych viděl možnost nákupu náhradních dílů, a právě z tohoto důvodu máme skoro celou domácnost od Electroluxu. I po mnoha a mnoha letech koupím originální ND.
Zaslal: pá duben 25 2025, 8:02 Předmět:
První, co bych doporučil, tak se projdi po obchodech. Samozřejmě ber to tak, že ty dvě "nejlepší", co ti budou nabízet, tak jsou zrovna ty, co se jich potřebují už konećně zbavit.
Před to procházkou se na to mrkni na internet a dej si rovnou nějaký min-max limit. Já když se šel podívat na myčku Bosch a viděl jsem u ní v reálu provedení ovládacího knoflíku, tak jsem jen zjistil, že od Bosch už nikdy nic kupovat nebudu. Nakonec jsem po výběru asi z pěti skončil u BEKO, ale i u nich byly některé typy pro výběr nevhodné. Tzn. na značku se už nekoukej, spíše na cenu ND. Někteří výrobci umí i u ND za 500 Kč nasadit cenu x krát větší a přitom jde u stejný ND jak do těch levných.
U myčky bych spíše doporučoval ověřit, jak se otevírá, nahoře extra šuplík pro příbory, nastavitelnou výšku spodního i prostředního šuplíku a potom ovládání na panelu zpředu a ne na dvířkách nahoře. Další věc k posouzení je ovládání v češtině a displej s informacemi.
A nakonec si musíš uvědomit jednu důležitou věc - vybírat nakonec budeš sám a nadávat nebo chválit jen na sebe nebo sobě.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.