Zaslal: po březen 03 2025, 16:54 Předmět: čím přilepit kontakty tlačítek DO
zdravím,
prosím poraďte. Snažím se opravit dálkové od VHS, všechny kontaktní plošky mají odpor v řádu stovek kΩ.
Mám náhradní kontakty ale žádné lepidlo na silikonu nedrží.
Nemáte nápad čím ty kontakty přilepit ?
Zaslal: po březen 03 2025, 17:11 Předmět:
S lepidlom nemmam skusenosti, ale ja som pouzival iny postup.
Na obojstrannu lepiacu pasku som nalepil alobal (z cokolady), potom som si priebojnikom navysekaval kruzky, odlepil kryci papier a nalepil na potrebne miesto. Cekom sa mi to osvedcilo.
Asi pred polrokom som u cinanov nasiel nieco podobne. Napriklad na Temu daj hladat Conductive Tape Patches for Remote Control Buttons . Mozes si vyhrat aj rozne priemery.
Zaslal: po březen 03 2025, 18:32 Předmět:
Jenže ...
Pokud neopravuješ DO jak na běžicím pásu (tj. velmi často), tak po otevření lepidla toto po čase v tubě ztvrdne a je k nepoužití.
Dnes přilepíš (dejme tomu) 5, či 10 koleček, a další DO budeš opravovat až za dlouho. Potom už je lepidlo k nepoužití a zbylo ti "jen 90 gum. koleček"
Už jsme to tu nejednou probírali . . . _________________ Honza - kokúň
Zaslal: po březen 03 2025, 21:53 Předmět:
Používám v tubě Patex sanitární silikon bílý. Po použití vložím do ústí tuby hřebík a uzavřu uzávěrem, takto vydrží dlouho, ten co používám je vyrobenej 06/22
Glej dodávaný ke gumkám tuhne dlouho
Založen: Jun 20, 2005 Příspěvky: 937 Bydliště: Hospoda u Třebíče
Zaslal: po březen 03 2025, 23:31 Předmět:
Oni vzduchaři (makáči na vzduchotechniku) používají na oblepení a utěsnění spojů vzduchovodů hliníkovou lepící pásku, která má na sobě alobal. Z té jsem si vystřihl kolečka a nalepil na nefunkční tlačítka. Dálkové funguje spolehlivě doteď.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5575 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: út březen 04 2025, 1:41 Předmět:
Silikón sa lepí jedine silikónom, nič iné na ňom poriadne nedrží. Používam malú tubu silikónu kúpenú v drogérii (nejaká poľská), zatiaľ nestuhla a to ju mám načatú už viac ako rok. Vrchnák som ale zvnútra potrel silikónovým olejom, ono to pomáha proti ztuhnutiu. Predtým som používal Lukopren, ale dostať ho v GME bolo ako vyhrať v lotérii. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Zaslal: út březen 04 2025, 7:56 Předmět:
@vasekpetr1 Ano, aj to som skusal, ale v tato Al folia je pomerne hruba a v jednom dialkovom mi sposobovala obcasne samoprepinanie. No mozno tam boli uz tlacitka moc unavene...
Vobec, tie nahradne gumicky su pomerne hrube (aspon tie, co mam ja), tak si pre istotu prever, ci na tom tvojom DO sa po nalepeni novej gumky nedostanes do podobneho stavu.[/b]
díky všem za zkušenosti. Mám tu sadu z Polska ale už asi 6 let a tuba s lepidlem byla na vyhození. Staré kontakty uřezávám taky, jinak by to byl trvalý kontakt. Ostatně v návodu je taky doporučení zkrátit starý kontakt o 1 mm.
Já to zkracuji od oka, cca 2 mm.
Zkoušel jsem sanitární silikon ale nebylo to ono. Zkusím dle vašich rad pohledat tu malou tubu, snad se zadaří.
díky všem
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.