Zaslal: út duben 15 2025, 12:11 Předmět: E - cigarety a články z nich
Ze zvědavosti jsem kuchnul zmíněnou podivnost a zjistil, že tam je Li Ion článek většinou 550 mAh. Kuchnul jsem tedy další, nabil a používám dva v sérii do měřáků místo 9V baterky. Nabíjím bez balanceru proudem cca 50mA s omezením do 8,2V a zdá se, že to funguje (už přes rok). Mám jich už slušnou sbírku, jeden článek jsem použil místo dvou knoflíkových baterek do osobní váhy, používáte to taky někde?
Když to přelepíš kobercovou páskou, tak to skoro nepoznáš. U těchto velmi kvalitních článků sice požár nehrozí, ale raději tu osobní váhu dáš do trochu větší plechové vany. Jako celek to sice vypadá divně, ale ušetřil jsi dvacku a jednou za rok to nabiješ a vyměníš kobercovku.
Zaslal: út duben 15 2025, 14:40 Předmět:
Je to jak když vaří Babica...
Taky se u spousty věcí dá použít stará baterka z auta a kus kabelu.
Starý akuvrtačky mám v dílně na zdroji 12V/10A na kabelu na ponku, ale rozhodně bych se tady tím nechlubil
Zaslal: út duben 15 2025, 15:53 Předmět:
Koukám, že bysme do hasičárny měli přikoupit těsný ocelový nádoby a žáruvzdorný rukavice a kovářský kleště. V obecním časopise požádáme podobný kutily, aby na dveře baráku vylepili foto svejch bastlů, abysme věděli jak velkou nádobu ke komu vzít
Zaslal: st duben 16 2025, 6:00 Předmět:
Jako hasičům vám stačí otevřená vana . Stejný ocelový otevřený kontejner mají hasiči v koncernu . A to já se udělátky vždy pochlubím . Od toho jsme bastlíři . Jedině libtardi a nedomrlí se stydí za své výrovky .
Zaslal: st duben 16 2025, 7:26 Předmět:
jardafiala: Dej fotky těch měřáků, jak to řešíš. U váhy si to dovedu představit, je velká.
Připomíná mi to dětství, kdy si lidi k malému tranzistoráčku oranžovou zavařovačkou připevnili zvenku plochou baterii 4,5V jako náhradu za originální články. Asi kvůli nedostatku vhodných baterií z podniku Bateria Slaný a/nebo kvůli vyšší výdrži za menší cenu.
Zaslal: pá duben 18 2025, 13:45 Předmět:
Řešní pro měřáky na fotkách. Zatím jsem našel 3 druhy baterek, nejdelší má 400mAh (?), prostřední 550mAh, nejmenší 360mAh. Použil jsem 2ks prostřední velikost. Jako obvykle nemůžu nic najít, v tomto případě kleštičky na otevření, tak to není moc hezké, nicméně to funguje.
Zaslal: pá duben 18 2025, 14:19 Předmět:
V niektrych modeloch e-cigariet su pouzite ploche aku (take vankusiky). Aj tie vojdu dve do puzdra z 9V baterie. Akurat ja tam vkladam este BMS. Nemusim sa az tak starat o spravne nabijanie.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.