Zdravím přispívající . Nejede mi Babeta a tak začínám elektrikou . Chci koupit tyristor . Otevřu nadídku AME , protočila se mi očka a tak jsem otevřel Hadex .
Cena třetinová . A to si myslím soukromě , že i ten Hadex cosi vydělá .... Nedostatek prodejen se reálně projevuje .
Zaslal: čt duben 24 2025, 7:43 Předmět:
Jenom že Hadex prodává to co koupíš na Alíku, AME se snaží (a většinou to tak je) prodávat originál nebo alespoň osvědčeného výrobce, takže se na dodávané součástky dá spolehnout. Určitě v daleko větší míře než na součástky z Hadexu.
Jen nevím, jestli to pochopíš.
Zaslal: čt duben 24 2025, 7:47 Předmět:
Jen tak obecně, vzpomínám když jsem ještě chodil do kamenných prodejen a prostál tam fůru času za jedním dvěma zákazníky, kteří se nemohli rozhodnout jestli mají koupit jeden odpor 470R nebo 4k7 za korunu, protože si to špatně zapamatovali popřípadě řešili když potřebují třeba triak 600V a v krámě měli pouze na 800V a volali na všechny strany. Těch případů jsem zažil snad stovku a pokaždé, vůbec jsem nechápal na čem ty Gesy GMka AME Švagerka Testar shání peníze pro prodavače.
Zaslal: čt duben 24 2025, 8:14 Předmět:
Tak - ilustrační foto přece snese všechno, anebo ne? _________________ Honza - kokúň
Zaslal: čt duben 24 2025, 19:22 Předmět:
Víš s těmito srandami se zabývám celý život , tedy jen pro sebe . 2 roky stála a letos to vypadá na pěkné jaro . Tak jsem ji s nadějí vytáhl ze skladu . Předtím měla generálku , volnoběžky , spojky , dal jsem origonový válec a jela pěkně . Jak jsem minulé dva roky makal , tak na ní nebyl čas . Zatím jsem půl roku v reáldůchodu , tak jsem se chtěl projet . No rozdělal jsem karbec , běžné čištění ucpaná volnoběžka . No a ještě před montáží jsem chtěl zkusit jiskru . No a nula . Zítra mám cestu do Hradce , tyristorů mám někde pytlík , tak jsem si řekl za dvacku v AME cestou koupím . Sostřeďuji vše k opravě najednou . Když k tomu již sednu , reálně sednu , již se neohnu . Cívku v zásobě nemám , ten GYT je někde ... ve skladu . Ale nechce se mi předělávat dutinky ... No až dostanu náladu , tak se do toho dám a nechci zůstat na volovině ... Já už jsem někde ten "tyristor " předělával , dával jsem tam jiný kond . Nyní ale nevím , zda je to tento ... rezervní cívka i GYT někde leží ... Po dvou letech se musím ve skladu rozkoukat . Ale ta cena dnes u této součástky , kde bych odhadl výrobku tak na korunupadesár mne vzala . To je celé . Jak nás i tímto tato vládla okradla a mám o třetinu menší důchod a ještě nás okradli o navýšení . Dnes chtějí vyhodit deset ročních důchodů do hajzlu , to mne s e r e . Tož tak . Jinak Tě velice zdravím a rád Tvé písmo vidím . Bořek
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6887 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: pá duben 25 2025, 7:00 Předmět:
No, u tebe jsem si všimnul, že jsi minimálně o 30 % nasranější. Můj otec si ještě nestěžoval.
Jo, a o těch 30 % šli dolů jen důchodci nebo i nedůchodci? Nebo jen ty?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.